Nieuwtjes

Boekenmarkt.

(8 oktober 2019)

In het kader van de Kinderboekenweek vond vandaag de boekenmarkt plaats! Gezellig, druk en er werd goed verkocht en door anderen ingekocht.

IMG 2019 10 08 08 39 55

 

75 jaar bevrijding Maastricht.

(13 september 2019)

Vandaag om 11.00 uur waren alle leerlingen van de Aloysiusschool op het Keizer Karelplein. Samen luisterden we naar gedichten over vrijheid en naar prachtige muziek gespeeld door de leerlingen zelf. Na de twee minuten stilte van onze herdenking zongen we het Mestreechs Volksleed en Wilhelmus. Hierbij werden we begeleid door een blaasensemble van de Maastrichtse Verkennersband. Het was sfeervol. Het was indrukwekkend. Het was mooi. Bekijk meer foto's op onze Facebookpagina.

IMG 2019 09 13 12 18 46

 

Start van het nieuwe schooljaar

(16 augustus 2019)

Nog een paar nachtjes slapen en dan gaan we weer beginnen! Wij zijn er klaar voor!

 

Start

 

Groepen 7A en 7B tentoonstelling "Pesten" in Centre Ceramique.

(19 februari 2019)

Vandaag kregen de beide groepen 7 'n cyberles aangeboden in Centre Ceramique. Er werd gesproken over het omgaan met social media, wat deel je wel/niet met anderen, hoe gedraag je je op het internet, wat is wel/niet verstandig.......en (cyber)pesten.

Vervolgens bezochten ze de tentoonstelling "Pesten", 'n indrukwekkende portretserie van pesters en slachtoffers (zie ook fotoalbum).

94

 
Groepen 7A en 7B bezochten thuiswedstrijd MVV.

(19 februari 2019)

Afgelopen vrijdag bezochten de leerlingen van de beide groepen 7 de thuiswedstrijd van MVV. De leerlingen werden om half zes op school opgehaald met de spelersbus van MVV en kregen voorafgaand aan de wedstrijd activiteiten rond sport, pesten, inzicht in financiën, gezonde voeding, respect en discipline aangeboden. Vervolgens stonden ze in de erehaag op het veld en kregen bij aanvang van de wedstrijd op de tribune een gezonde snack en drinken aangeboden. MVV won met 4-2. Het was een geweldige avond (kijk ook in het fotoalbum)

 3

 

Groep 7A bezocht Bonnefantenmuseum.

(9 januari 2019)

Groep 7A bezocht vandaag het Bonnefantenmuseum. Samen met de Inspecteur van Kloppende Zaken werden kunstwerken in het museum onderzocht. In groepjes van drie werden met handschoenen, vergrootglas en een zakje met verschillende voorwerpen enkele schilderijen en houtsnijwerken onder de loep genomen en bestudeerd. Ook werd nog het restauratie atelier bezocht en namen we even een kijkje bij David Lynch.

Deze ochtend was de start van een reeks lessen in het kader van Toon je Talent.

 

Onderzoek 3

Basketballes.

(9 november 2018)

Basketballes in groep 6, 7 en 8. Vandaag hebben de leerlingen hun eerste les uit een serie van vier gehad. Het stond in het teken van balvaardigheid en oog-handcoördinatie.

4

 

Nationaal schoolontbijt.

(7 november 2018)

Vandaag hebben alle leerlingen genoten van een gezond ontbijt. Ze leerden hoe je de dag kan starten op een gezonde en verantwoorde manier. En......... Het is ook nog lekker!

1

 

Mira en Luisa zijn kampioen voorlezen in de bovenbouw.

(12 oktober 2018)

Na enkele spannende voorrondes in de eigen klas werd vandaag de finale voorlezen gehouden in onze school. Op een echt podium en voor een echte jury werd door de vier finalisten (Ester, Luisa, Mira en Vida) voorgelezen. Nadat de jury zich had teruggetrokken om te beraden kwam het verlossende woord. Luisa en Mira werden winnaar van respectievelijk groep 7 en groep 8 en wonnen beiden een boekenbon en kregen van jurylid Peter Noten ook nog een entreekaartje voor de musical Loomelelies. 

Vo1

 Vo4

 

Groepen 6 en 7A bezoeken Kinderatelier.

(10 oktober 2018)

Twee woensdagen bezochten de leerlingen van deze beide groepen het Kinderatelier. Met klei en aardewerk werden prachtige kop-en-schotel-figuren geboetseerd en geverfd. Na de herfstvakantie zijn deze werkstukken te bewonderen in ons lokaal of in de gang. Bekijk ook onze foto's in het fotoalbum.

Ki6

 

Boekenmarkt in ons Kindcentrum.

(3 oktober 2018)

Op de boekenmarkt werd druk verkocht, gehandeld en ingekocht. Voor een klein bedrag gingen prachtige boeken en strips van hand tot hand en ging de één trots naar huis met mooie nieuwe aanwinsten en de ander met 'n leuk zakcentje.

Ma1

                                                     

Week van de Pauzehap!

(25 september 2018)

Middels een interactief lesprogramma ervaren en leren de leerlingen van groep 5 t/m 8 deze week hoe lekker het is om te kiezen voor gezonde tussendoortjes. Ze maken kennis met 'n goed 10-uurtje, lekker bewegen en ontspannen zorgen voor energie.

20180925 095824

20180925 100052

 

Mieke 25 jaar bij Lewieke.

(30 augustus 2018)

Vandaag vierde Mieke haar 25-jarig jubileum bij Lewieke. En dat betekent feest! Eerst hebben de leerlingen Mieke getrakteerd op mooie optredens met zang, dans, een ABC en gedichten. Zelfs K3 kwam op bezoek. Daarna heeft Mieke de kinderen verwend met heerlijke fruitschotels om van te smullen.Meer foto's vindt u in het fotoalbum.

MiekeN4

 

Voorbereidingen voor nieuwe schooljaar.

(17 augustus 2018)

Team basisschool is al de hele week volop bezig met de voorbereidingen in de klaslokalen. Afgelopen woensdagochtend ging het team naar het Kinderatelier van Milous Heunks en Guan Heurter. Daar deden we inspiratie op voor de lessen creatieve vorming op school.

WO1

WO2

WO3

Groep 8 verlaat Kindcentrum.

(6 juli 2018)

Om half twaalf verlieten de leerlingen van groep 8 voor de allerlaatste keer het schoolplein. Fietsend met een witte roos, ballonnen aan het stuur en uitgezwaaid door alle leerlingen, de allerkleinsten van Lewieke, leerkrachten, ouders, opa's en oma's, grote broers en zussen, tantes en ooms en andere belangstellenden gingen ze voor de laatste keer richting de poort! Meer foto's vindt u in het fotoalbum!

14

17

 

Laatste schooldag.

(6 juli 2018)

Vanochtend traden alle groepen voor elkaar op om het schooljaar af te sluiten. De allerkleinsten van Lewieke openden het programma en groep 8 sloot zeer emotioneel de optredens af met twee liedjes! Na afloop werd er nog getrakteerd op 'n ijsje. Mmmmmm......lekker verfrissend met dat weer. Voor meer foto's kijkt u in het fotoalbum.

4

5

6

 

Pizza bakken.

(4 juli 2018)

In cluster 3-4 kwam een echte kok en werd er samen met de leerlingen pizza gebakken. Kijk voor meer foto's in de het fotoalbum op onze website.

IMG 20180704 WA0011

Ommegang - Heiligdomsvaart.

(27 mei 2018)

Vandaag nam Bs. Aloysius deel aan de Ommegang. Meer foto's vindt u in het fotoalbum.

IMG 2424 

 

Mini-Heiligdomsvaart.

(28 mei 2018)

Ruim 600 kinderen en jongeren, waaronder alle leerlingen van onze school, hielden maandagochtend een mini-Heiligdomsvaart in Maastricht. Het ging om kinderen van vijf basisscholen uit onze stad en een groep jongeren van een middelbare school in Lanaken.

Wij verzamelden ons om half elf bij de Onze-Lieve-Vrouwe-kerk. Van daaruit hielden we onze eigen ommegang richting het Vrijthof. In de St. Servaaskerk liepen we langs de Noodkist en na 'n paar korte woordjes van de deken en organisatie werden onze Noodkisten aangeboden aan de Stichting Kinderen van de Voedselbank. Kijk ook in het fotoalbum.

 

Ontbijtbuffet in het kader van Pasen.

(29 maart 2018)

In alle groepen werd genoten van een heerlijk ontbijtbuffet, verzorgd door de leerlingen. 

20180329 085339

Kijk voor meer foto's in de fotogalerij.

Palmpasen 2018.

(26 maart 2018)

Vandaag brachten de leerlingen van groep 1 en 2 een bezoekje aan de Lenculenhof en Beyart in het kader van Palmpasen.

palmpasen 6

 

Ik Eet Het Beter

(23 maart 2018)

Groep 5 t/m 8 was vandaag aan de slag gegaan met gezonde voeding. Er werd o.a. onderzoek gedaan en gegeten. De moestuintjes werden ingericht, in groep 7 werd ontdekt wat er met je gebeurt als je veel of te veel zout in je eten gebruikt en groep 8 werd getrakteerd op 'n gezonde lunch. 

IMG 4556

 

Teddyberen Ziekenhuis

(21 maart 2018)

(Teddy Bear Hospital)
Vandaag gingen de kleuters van cluster 1-2 samen met hun knuffel op bezoek in het MUMC+. Als 'vader' of 'moeder' brengt het kind zijn of haar knuffel naar de dokter (gespeeld door studenten geneeskunde). In nagebouwde spreekkamers onderzoeken de studenten en kinderen samen de knuffels van top tot teen. Er worden net-alsof-röntgenfoto's gemaakt, armen en benen gegipst, pilletjes voor de zieke knuffel gehaald en natuurlijk worden er ontzettend veel pleisters geplakt! Wij wensen alle knuffels veel beterschap en een voorspoedig herstel bij hun papa of mama thuis!

(Kijk voor meer foto's op onze Facebookpagina en op deze website in de fotogalerij)

IMG 20180320 WA0018

 

Groep 7 in het kader van Lerend Scoren weer in De Geusselt.

(9 maart 2018)

Groep 7 werd weer uitgenodigd door MVV in het kader van de week van de gezonde jeugd. Tijdens kleedkamergesprekken ging  MVV in gesprek met basisschoolleerlingen over gezonde leefstijl, pesten en respect. Daarna mochten de leerlingen op de tribune naar de wedstrijd MVV-Jong FC Utrecht kijken. Groep 7 vormde zelfs de erehaag tijdens de opkomst van de spelers in stadion De Geusselt. Trots op onze kanjers! Kijk ook in onze galerij!

MVV3

 

Aloysius ook op Facebook!

(7 maart 2018)

Like ons nu ook Facebook en volg ons met leuke foto's en weetjes! Bijvoorbeeld woordenschat uitbreiden in de groepen 1 en 2!

https://www.facebook.com/kcaloysius/

Fiets

 

 

Aloysius sportief!

(2 maart 2018)

Vanuit de maatschappelijke tak van MVV bestaat het project Lerend Scoren. Op 16 januari bezochten Pieter Nys en Tuur Houben (MVV-spelers) groep 7 op onze school en gaven les over gezonde voeding, bewegen en lieten zien hoe 'n dag van de professionele voetballer er uit ziet. Zie eerder bericht op deze website.

Bekijk nu ook het filmpje van MVV-TV!

http://www.rtvmaastricht.nl/tv/mvv-tv/97622817

M4

 

Aloysius sportief!

(2 maart 2018)

Op woensdag 31 januari namen drie teams deel aan het basketbaltoernooi in sporthal De Geusselt. Het was 'n prachtige en spannende middag, waar met veel inzet en enthousiasme gespeeld werd. De meiden behaalde zelfs de finale, maar die werd helaas verloren. 

50

60

80

 

Kindcentrum wint pries "Pieke oet de Stokstraot"!

(27 januari 2018)

Gaot loere in 't hospitaol! Vastelaovendsteikenwedstrijd in 't MUMC! Prachtige sjèlderije, gemaak door de apekeutele vaan Lewieke en lierlinge vaan eus sjaol en beoordeild door de kinderzjury en Prins Rolam I. En veer höbbe 'ne pries gewonne.........................'n prachtig beeldsje "Pieke oet de stokstraot"! Veer zien gruuts! 

vast1

vast3

vast2

 

Project "Get lekkers" in groep 1.

(16 januari 2018)

Als afsluiting van ons project 'Get lekkers' van 'Toon je talent' (Kaleidoscoop - cultuureducatie) in groep 1 vond er een museumbezoek plaats op dinsdagochtend 16 januari in het Bonnefantenmuseum. Op een kindvriendelijke manier, door middel van liedjes en verhalen, maakten de kinderen kennis met de kunstwerken die hier tentoongesteld worden. Het was een leuke en leerzame ochtend! (Kijk voor meer foto's in het fotoalbum op deze website)

20180116 094935

 

Spelers MVV op bezoek in groep 7.

(16 januari 2018)

Vandaag waren aanvoerder Pieter Nys en Tuur Houben van MVV in groep 7 en gaven zij les over gezond eten en bewegen. Waarom is het gezond om water te drinken? Waarom is het gezond om de dag te beginnen met 'n ontbijt? Mag je af en toe een frietje met mayonaise eten of kun je dat beter niet doen? Maar ook werd gesproken over het leven van 'n profvoetballer. Hoe delen zij de dag in? Hoe vaak en lang wordt er getraind? En wat gaan zij doen na hun voetbalcarrièrre? Het was 'n heel interessante middag met als afsluiting 'n partijtje voetbal in de gymzaal!

M8

 

Lessen basketbal in groep 6, 7 en 8.

(16 januari 2018)

Drie weken lang krijgen de leerlingen in de bovenbouw basketballes van Kimbria-coach Piet en wordt er getraind op techniek en tactiek. Volgende week zal de laatste les plaatsvinden en op 31 januari spelen de leerlingen 'n basketbaltoernooi tegen andere scholen uit Maastricht!

B13

 

 

Directie, leerkrachten en medewerkers van Kindcentrum Aloysius wensen u fijne feestdagen en een schitterend 2018!

IMG 1513938252410

 

Kerstontbijt.

(21 december 2017)

Vandaag werd begonnen met een kerstontbijt in alle groepen. De leerlingen genoten van zachte broodjes, kaas en vlees, zoetigheid, croissants, chocomel en appelsap. Ook aten ze koekjes en chocolaatjes bij het ontbijt.

112

 

Kerstvieringen in Cellebroederskapel.

(21 december 2017)

Vandaag vonden de kerstvieringen voor alle groepen plaats in de Cellebroederskapel. O.l.v. juf Karlijn werden mooie en sfeervolle uurtjes doorgebracht in de kapel. Er werd door leerlingen het kerstverhaal voorgelezen, er werden prachtige muziekstukken ten gehore gebracht en samen zongen de leerlingen kerstliedjes. Kijk voor meer foto's in het fotoalbum.

104

 

Kerstconcert Dian in groep 6.

(20 december 2017)

De kinderen van groep 6 hebben vandaag mogen genieten van een klein kerstconcert dat in de klas werd gegeven door Dian Wangko op zijn drumstel.

Dian

 

Kerstmis 2017.

De leerlingen en leerkrachten van cluster 3-4 wensen iedereen prettige feestdagen!

  Kids6
  Kids7

 

Groep 2B Bonnefantenmuseum.

In november brachten de leerlingen van groep 2B een bezoek aan het Bonnenfantenmuseum. Het bezoek was een onderdeel van de aangeboden lessen van Kumulus, "Get Lekkers". De kinderen werden in contact gebracht met een museum en de daarbij behorende kunst. Ze waren zeer onder de indruk. Vooral de boot,  liggen op de kussens en staren naar de nok van het museum was favoriet. De les in het museum werd gegeven door Marijke. Kijk voor meer foto's in het fotoalbum.

2017 11 30 PHOTO 00000016

 

Spelletjesmiddag groep 3/4

(13 december 2017)


Wat een gezellige middag hebben wij hier gehad! Iedereen deed enthousiast mee en de mama`s, papa`s en/of oma`s, opa`s  hebben goed geholpen. Kijk ook in het fotoalbum!

spel2

 

Schaatsen Magisch Maastricht,

(11 december 2017)

Vandaag zijn de leerlingen van de groepen 7 en 8 gaan schaatsen op het Vrijthof. Van 14.00 tot 15.00 uur genoten zij van de "winterse" sfeer op de overdekte schaatsbaan! Zie ook in het fotoalbum.

20171211 160232

 

Oorlogsveteranen bezochten groep 7.

(8 december 2017)

Vrijdag 8 december bezochten twee oorlogsveteranen groep 7 op de Aloysiusschool. Zij gaven een interessante les over het dienen in oorlogsomstandigheden. De “oudere” veteraan sprak over zijn ervaringen in voormalig Indië en de “jongere” veteraan over het dienen in Afghanistan en Mali. Behalve over de opgedane ervaringen kwam ook het omgaan met verschillende culturen en diversiteit aan bod, respectvol met elkaar omgaan, vertrouwen op elkaar, uitdagingen aangaan, mensen iets leren en bijbrengen, samenwerken in ’n team en elkaar accepteren zoals we zijn. Het was ’n boeiende en zeer interessante middag die georganiseerd werd door MVV en Jupiler League die nu landelijk aandacht geven aan veteranen die ons land gediend hebben in oorlogsomstandigheden of vredesmissies.

Na afloop werd groep 7 ook nog uitgenodigd om op vrijdag 15 december de thuiswedstrijd tegen Jong AZ bij te wonen. Voorafgaand aan die wedstrijd spelen de veteranen een wedstrijd.

20171208 1323131

 

Actie voor het goede doel!

(7 december 2017)

Groep 8 is twee weken geleden naar koffiebranderij Blanche Dael geweest. De leerlingen hebben daar een leerzame rondleiding gehad over het maken van koffie. Ze hebben zelfs een beetje koffie geproefd. Vorige week hebben alle leerlingen in de klas thee en chocolade ingepakt. Daar zijn ze een hele donderdagochtend mee bezig geweest. Samen met de leerlingen van groep 7 verkopen zij alle goederen en de opbrengst gaat naar Stichting Comité Maastricht-Niou! Voor meer foto's kijkt u in het fotoalbum.

Choco4

 

Mad Science.

Wauw.......proefjes doen! Ontdekken! Wetenschap! Ook in groep 4 worden proeven gedaan en wordt onderzocht. De leerlingen zijn vandaag weer meer te weten gekomen over de regenboog (meer foto's in het fotoalbum).

Mad5

 

Traktatie.

In groep 4 werd wel heel gezond getrakteerd. De leerlingen mochten gaan sporten!!!

Dans1

 

Sinterklaas en Pieten bezoeken Kindcentrum.

Afgelopen dinsdag bezochten Sinterklaas en zijn Pieten onze school. Na 'n lange zoektocht op de beide speelplaatsen en Brusselsestraat kwamen we via de poort van De Beyart in de tuinen terecht waar we Sinterklaas bij de vijver vonden. Hij was die ochtend gaan sporten en was daarna vermoeid op 'n bankje in slaap gevallen. We hebben Sinterklaas meegenomen en hem 'n heerlijke morgen bezorgd. De Sint verwende ons met cadeautjes.

20171205 091746

 

Knutselen voor de Sint.

In groep 4 werd geknutseld voor de komst van Sinterklaas en zijn pieten (Kijk voor meer foto's in het fotoalbum).

sinter2

 

Sinterklaas op de boot.

De leerlingen van groep 1 en 2 bezochten Sinterklaas op de boot. Het was spannend, leuk en gezellig. Kijk ook naar foto's in het fotoalbum.

IMG 20171123 WA0019

 

Nationaal Schoolontbijt.

Vanochtend genoten de leerlingen van groep 1 t/m 8 van 'n gezond ontbijt op 'n gezonde school. Was vorig jaar nog het thema dat leerlingen toch zeker het ontbijt moesten gebruiken, nu was het thema dat het ook gezond moest zijn. En dat was zeker gelukt...........zonder pasta, hagelslag en andere zoetigheden! Kijk voor meer foto's in het fotoalbum.

20171108 091010 1510129803643

 

Tafeltjes leren.

Pfffffff.......tafeltjes leren! Is dat leuk? Ja, dat is zeker leuk! Tafels leren is nog leuker als je dat sportend kunt doen!

Tafels3

 

Project mummies in de Plusklas.

In de Plusklas zijn we bezig met het project Oude Egypte (groep 6/7), mummies (groep 8) en hebben we mummiemaskers gemaakt. Het is een groot succes! Kijk voor meer foto's in het album.

IMG 3049

 

Groep 8 verzorgt Herdenking Bevrijding Maastricht


De leerlingen van groep 8 verzorgden op 14 september de Herdenkingsbijeenkomst Bevrijding Maastricht. Bij het oorlogsmonument aan de zijgevel van de Sint Servaasbasiliek legden de leerlingen twee kransen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Leerlingen droegen zelfgeschreven gedichten voor en speelden muziek op keyboard en trompet. Daarna hielden de leerlingen twee minuten stilte en zongen zij het Mestreechs Volksleed en het Wilhelmus. Het was een mooie, plechtige herdenking. We zijn trots op groep 8!

Herdenking 14 september 2017

MosaLira

mosalira

Communicatie